Presentaties CKV architectuur en stedenbouw
actief">

CKV architectuur en stedenbouw

Eindpresentaties

actief">

Deelnemers: Klas 4H/V van het Kaj Munk College

Opdrachtgever: Kaj Munk College

De vierde klassen havo en vwo hadden voor CKV de taak om voor een zelfgekozen zwakke plek in Hoofddorp een verbetervoorstel uit te werken. De beste teams uit alle 4H/V klassen streden tegen elkaar in het Cultuurgebouw onder het toeziend oog van een deskundige jury bestaande uit: Britt Dekker, Yvonne Lub en Briënne ten Napel.

De groepjes presenteerden zeer diverse plannen voor veel verschillende plekken. Het team dat gewonnen heeft kwam met het plan om voor een verwaarloosde straat een toekomst als startersparadijs te creëren. Zij hadden daar een prachtig filmpje bij gemaakt dat hoge ogen scoorde. De tweede en derde plaats gingen naar een burgervriendelijke herontwerp van het Polderplein en de creatieve verbouwing van de (verkeersgevaarlijke) bruggen in Park 20/20.     

Rector Briënne ten Napel zat namens onze school in de jury en beschrijft haar indrukken zo:

Als rector ben je uiteraard trots op je leerlingen, zeker als leerlingen zelf niet eens beseffen dat ze qua creativiteit, presenteren, contact met publiek en sociale omgang met elkaar echt een topprestatie leveren. Hoe terecht die trots is, blijkt uit de woorden van Yvonne Lub, directeur Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol, die de Kaj Munk leerlingen prijst als betrokken positief kritische burgers die nu al, op 16-jarige leeftijd, verrassend goede en originele ontwerpen en bouwplannen presenteren  voor een betere en ecologisch woon-en leefwereld in de Haarlemmermeer.