inactief">

Een amfitheater in PARK21

Een samenwerking tussen Kaj Munk College, Haarlemmermeer Lyceum en Park21

inactief">

Deelnemers: circa 100 leerlingen, 4 brugklassen Technasium KMC + kunstvakken Haarlemmermeerlyceum

Thema: Park 21, landschap, leefomgeving, polder, park en leisure, Haarlemmermeer, ruimtelijke inrichting, amfitheater

Duur: ontwerpfase (8 weken), uitvoering nader te bepalen

Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer / PARK21

Om de hoek bij de honk- en softbalvereniging Pioniers in PARK21 ligt een perceel van 3380 m2. Genaamd: ‘parkkamer 5’. Het plan is om hier een heus amfitheater de bouwen. Een openluchttheater voor concerten, toneelopvoeringen, presentaties, uiteenlopende voorstellingen of gewoon een plek om samen fijn te vertoeven.

Dit openluchttheater wordt niet op de gebruikelijke manier ontwikkeld en gebouwd, waarbij de opdracht wordt uitbesteed aan een architect en een aannemer. Maar op een wat meer onorthodoxe wijze, waarbij leerlingen van het Haarlemmermeer Lyceum en het Kaj Munk College worden uitgedaagd hun handen uit de mouwen te steken. En dat betekent dat er na de ontwerpfase ook echt gebouwd zal moeten worden door de leerlingen.

Hierbij zal veel beroep worden gedaan op de creativiteit en het organisatietalent talent van de leerlingen, want er is niet heel veel budget. Tevens moeten de leerlingen zorgen dat er geen (extra) vergunningen nodig zijn (omdat het bouwwerk bijvoorbeeld te hoog wordt). Het is de kunst om een zo indrukwekkend mogelijk theater te ontwerpen en tegelijkertijd binnen de genoemde kaders te blijven.

De leerlingen van het Kaj Munk College maken ter afsluiting van de ontwerpfase een ‘digitale 3D-impressie’ van hun ontwerp. Bijvoorbeeld een 3D-animatie door de ogen van een bezoeker (die over het terrein loopt) van het amfitheater tijdens een evenement. Deze animaties zullen voor de zomer gepresenteerd worden aan de opdrachtgever.

Over PARK21
PARK21 wordt het park van de 21e eeuw: een bijzonder polder-park met veel ruimte voor groen en recreatie. Een plek waar mensen uit de polder en uit de regio op afkomen voor vertier en vermaak, rust en ontspanning.

Inspiratiebronnen

www.overtreders-w.nl/index.php?sb1=project&sb2=project&sb3=noorderpark

www.deceuvel.nl/nl/

www.studiovalkenier.nl/post/108552367171/de-tuin-van-bret-verbindt-door-ruimte-te-bieden

www.studiovalkenier.nl

www.park21.info