inactief">

'Het Volgende Landschap' (fotografieworkshops)

Hoe ziet het landschap van de toekomst er uit?

inactief">

Deelnemers: 81 leerlingen, 6 klassen, 2e en 3e klas vmbo basis – Herbert Vissers College

Thema: landschap, fotografie, toekomst, workshop, Landschapstriënnale

Duur: 1 dag

Opdrachtgever: Podium voor Architectuur, HIK-ontwerpers

In september 2017 strijkt de Landschapstriënnale neer in PARK21 in de Haarlemmermeer. Vooruitlopend op de Landschapstriënnale schrijft het Podium de fotografiewedstrijd uit: Verbeeld ‘Het Volgende Landschap’. Deze fotowedstrijd is door HIK-ontwerpers vertaald naar een landschapsfotografieworkshop voor de leerlingen van het Herbert Vissers College. 

Opdracht:
Maak met je groepje 2 verschillende foto’s waarbij jullie het landschap van de toekomst verbeelden. 

Vragen die met de leerlingen werden besproken tijdens de workshop: Wat is allemaal een landschap? Wat zou er allemaal in een landschap kunnen zijn? Hoe kun je het landschap gebruiken (hoe gebruiken de leerlingen het landschap nu; naar school fietsen/ sporten/ spelen etc)? Hoe wil je (later) wonen, werken, onderwijs krijgen in het landschap? Hoe wil je sporten en je vrije tijd besteden in het landschap? Hoe wordt in de toekomst eten verbouwt/ voedsel geproduceerd? 

Na de introductie van de opdracht en workshop gingen de leerlingen in groepjes naar buiten om op 2 locaties in het landschap de foto-opdrachten te maken, bij iedere locatie (schoolplein en Calatravabrug) stond een docent met een andere foto-opdracht voor de leerlingen. 

Een selectie van de foto’s die door de leerlingen zijn gemaakt krijgen een plaats op de expositie op de locatie van de Landschapstriënnale, De Kleine Vennep. De expositie wordt geopend op 9 september en zal te bezichtigen zijn t/m 30 september 2017.