leerlingen voortgezet onderwijs aan de slag met een project
Stormvloedkering-  Foto: Shutterstock
Plannen maken en ontwerpen - Foto: Shutterstock

Speciaal voor jongeren maken wij uitdagende projecten over ruimtelijk inrichting binnen Haarlemmermeer en Schiphol. Een heel interessant gebied, waar veel gebeurt en waar veel opgaves liggen te wachten. De onderwerpen van de verschillende projecten zijn echt; ze komen uit de praktijk en worden bedacht door opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld een ondernemer, een bestuurder of directeur van een bouwontwikkelingsbedrijf. 

Het landschap
Haarlemmermeer is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. Als groeigemeente heeft Haarlemmermeer een variëteit aan stedelijke en dorpse bebouwing, met bestemmingen die variëren van wonen tot werken. Het relatief jonge gebied is van meet af aan een landschap waar pioniers zich vestigden en waar innovatie werd bedreven. Al vanaf de drooglegging wonen er mensen met een blik op de toekomst. Hoe ziet die toekomst er uit? En welke rol speelt een ruimtelijk vormgever? 

De thema's
Elke ruimtelijk vraagstuk kun je bekijken vanuit verschillende perspectieven en thema's. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet. Per thema vind je een uitgebreide beschrijving:

Projecten en inspiratie

Per project vind je een omschrijving, de opdracht, de resultaten (als het project is afgerond), maar ook de inspiratiedocumenten en websites per project.