(FIETS)EXCURSIES OP MAAT

In het schooljaar 2017-2018 organiseert Podium voor Architectuur (fiets)excursies en wandelingen door het landschap en de bebouwde omgeving van Haarlemmermeer.

Het landschap van de polder kun je op verschillende gebiedsniveaus bekijken. Maar hoe? Het landschap en de bebouwde omgeving kan enige toelichting gebruiken. Wat zie je, hoe kun je de verschillende lagen van het gebied waarnemen? Hoe kun je de identiteit van het gebied beter leren zien, benoemen en waarderen? In wat voor regio leven we? De luchthaven heeft een ruim achterland met bedrijven, boerderijen, kassen en dorpen naast  kantorenparken die Cradle 2 Cradle zijn gebouwd. Haarlemmermeer werkt aan Circulariteit. Hoe kun je dat terug zien? Waarom is het ontwerp van Schiphol zo beroemd? Wat maakt de omgeving zo bijzonder? Wat betekent dat voor de kwaliteit van ons dagelijks bestaan, de economie, de werkgelegenheid?

Excursies op maat
Het Podium heeft diverse routes uitgezet, met steeds een ander accent: land- en kastuinbouw, infrastructuur, kantorenparken, bedrijvigheid, luchthaven, stedelijke lagen, de dorpen en het oorspronkelijke polderlandschap. In overleg met de docent(en) stellen we op maat een route samen die past bij het vak, de leeftijd en de opdracht, van CKV, geografie tot economie.

Voorbeeld
Via het buitengebied waar vanaf de start- en landingsbanen de vliegtuigen overheen scheren, is er ook stilte en een verzameling Nederlandse boerderijen. Want de boeren kwamen naar de polder vanuit heel Nederland. Die boerderijen worden nu gekoesterd en vormen de drager van hotspot The Valley waar circulariteit centraal staat, van kennis tot ondernemen. Via kantorenpark 20|20 met C2C architectuur en kweekkassen kan de tocht eindigen op het station.

Doelgroepen
VO, onderbouw en bovenbouw  (alle leerjaren en niveaus)

Waar en wanneer
Locatie: op locatie; routes door het landschap van Haarlemmermeer.
Periode: schooljaar 2017-2018

Tijd en informatie
Duur: 2 uur
Maximum deelnemers: groep van 10-15
leerlingen + 1 begeleider vanuit school.
Meer leerlingen in overleg.
Materiaal: deelnemers zorgen voor eigen
vervoersmiddel, bijvoorbeeld een eigen fiets.
Kosten: € 330,00