Opdrachtgevers Haarlemmermeer en Schiphol

Wie echt wat wil leren, leert het beste van een project met een duidelijk doel, goede begeleiding en relevante inhoud. Alle projecten die Podium voor Architectuur voor het voortgezet onderwijs organiseert, komen voort uit een vraag van een opdrachtgever uit het werkveld en/of de omgeving Haarlemmermeer / Schiphol.

Elke opdracht begint met een specifieke onderzoeksvraag van een opdrachtgever. Dit kunnen ondernemers zijn, maar ook bestuurders, managers, specialisten, etc. In samenwerking met scholen in het voortgezet onderwijs worden er vervolgens projecten op maat gemaakt. Elk project is daarom uniek en heeft vaak een origineel uitgangspunt.  

Elke opgave is op maat samengesteld en kan op verzoek worden aangepast op inhoud, vorm, duur en niveau.

Uitgangspunt
Architectuur, stedenbouw en landschap zijn globale uitgangspunten voor onderzoek en ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van voedselproductie aan leegstaande kantoren of lege gronden. De verbinding tussen water aan toekomstig wonen en werken. Of het ontwerpen van duurzame woningen, en wonen en werken in energielandschappen. Allerlei onderwerpen zijn mogelijk. 

Resultaten
Podium voor Architectuur werkt nauw en intensief samen met verschillende scholen in de regio Haarlemmermeer. Van VMBO tot gymnasium, het niveau van de leerlingen is erg hoog. Leerlingen zijn erg nieuwsgierig en leergierig om met een onderzoeksvraag aan de slag te gaan. Het resultaat is vaak erg verrassend en innovatief. Opdrachtgevers zijn vaak erg verrast over de nieuwe inzichten, en oplossingen waar leerlingen uiteindelijk mee komen. Een deel van de onderzoeksresultaten wordt in een later stadium zelfs omgezet in concrete plannen en acties. 

Meer informatie? Of een projectvoorstel indienen?
Heeft u een onderzoeksvraag die past binnen onze projectenaanpak? Of heeft u vragen over de mogelijkheden tot samenwerking?
Neem contact met ons op via info@podiumarchitectuur.nl of bel ons via 023 56 69 591.